Uitstel Belastingdienst

02 april 2020

Update Bijzonder uitstel van betaling van belastingen (2-4-2020)
Op de ondernemerssite van de Belastingdienst is het online formulier geplaatst ‘Verzoek bijzonder uitstel van betaling voor 3 maanden’.
Met dit formulier kun je automatisch in 1 keer uitstel aanvragen voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonheffingen. Je logt in met je DigiD (ook als je een bv bent, dan de DigiD van jou of een werknemer).

Zie de site van de Belastingdienst, ga naar Coronavirus – ga naar U bent ondernemer en klik aan de Update: Online bijzonder uitstel van belasting aanvragen.

______________________________________________

Als u door de coronacrisis in de problemen bent gekomen, kunt u de Belastingdienst verzoeken om uitstel van belastingbetaling. Dat kan gaan om uw inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting. Als u de komende maanden te laat uw belasting betaalt, zal de Belastingdienst geen verzuimboete uitdelen. Als u door de huidige situatie een lagere winst verwacht is het bovendien raadzaam een verlaging van de voorlopige aanslag aan te vragen.

Zowel de invorderingsrente als de belastingrente gaan tijdelijk omlaag naar 0,01%. De tijdelijke verlaging van het tarief van de belastingrente gaat in vanaf 1 juni 2020, behalve voor de inkomstenbelasting. Voor de inkomstenbelasting gaat de verlaging in vanaf 1 juli 2020.

Wanneer kunt u uitstel aanvragen?
U kunt voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonheffingen uitstel aanvragen. Dit betekent dat u uitstel kunt aanvragen nadat u aangifte hebt gedaan en een aanslag hebt ontvangen.

Stuur uw verzoek om uitstel met motivering naar:
Belastingdienst
Postbus 100
6400 AC Heerlen

Wij hebben de modelbrieven van de NOAB voor u hieronder beschikbaar gesteld zodat u de aanvraag zelf kunt doen. Heeft u langer dan 3 maanden uitstel nodig, vraag ons dan of wij een verklaring kunnen afgeven. 

Bron: kvk.nl, belastingdienst.nl, noab.nl

Naar het overzicht