Aangifte inkomstenbelasting


 

Als u in Nederland woont, moet u aangifte doen over uw inkomsten. Ook als u in het buitenland woont en inkomsten hebt uit Nederland, kan het zijn dat u aangifte moet doen.

Er zijn verschillende soorten inkomen. Voor de inkomstenbelasting zijn deze verdeeld in 3 groepen (boxen) met ieder een eigen tarief:

box 1: belastbaar inkomen uit werk en woning
box 2: belastbaar inkomen uit aanmerkelijk belang
box 3: belastbaar inkomen uit sparen en beleggen

U kunt 3 belastbare inkomens hebben: in box 1, in box 2 en in box 3. Hoeveel inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen u verschuldigd bent, berekent u door op de belastbare inkomens de tarieven toe te passen. De inkomsten worden per box behandeld en zo veel mogelijk per box belast.

Dit betekent het volgende:

  • Elk soort inkomsten valt in 1 box. Uw inkomsten worden dus niet dubbel belast.
  • Voor het belastbare inkomen in box 1, 2 en 3 gelden verschillende tarieven.
  • U kunt een negatief inkomen (verlies) in de ene box niet verrekenen met een positief inkomen in een andere box.

Persoonlijk
Aangezien de aangifte inkomstenbelasting voor iedereen persoonlijk is, zijn er grote verschillen in de hoeveelheid werk dat in de aangifte gestopt moet worden. Hierdoor is het voor ons en uzelf noodzakelijk om goed door te spreken wat er allemaal om de hoek komt kijken bij uw aangifte inkomstenbelasting. 

Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting al vanaf € 150,- inclusief BTW gebaseerd op 1 uur werk. (voor particulieren)